Auschwitz og Birkenau

Polen 2015

Jeg har aldri vært noe opptatt av eller interessert i 2 verdenskrig eller jødene osv. Men jeg tenkte når jeg først er i Krakow så burde jeg jo absolutt ta turen å se på disse leirene og i turen jeg bestilte var det Auschwitz og Birkenau som var med i prisen. Jeg betalte i overkant av 300kr så det syns jeg det absolutt var verdt!

Jeg ble hentet utenfor hotellet litt over halv 9 på morgenen og i 10 tiden var vi fremme i Auschwitz. Det var en guida tur med øretelefoner og hele pakka, så jeg fikk mye informasjon jeg ikke visste og det var mye som gjorde intrykk, jeg må si det var veldig fascinerende.

Selvfølgelig etter en halvtime klikka speilrefleksen og ville ikke skru seg på, så da var det bare å ta fatt i iPhonen isteden :( blir jo såklart ikke like fine bilder, men jeg overlever nok. Det merkelige er at kameraet var på 100% på bussturen inn, men noe må ha skjedd underveis, håper det bare hjelper å lade og at det ikke er noe annet galt!

Etter ca. 2 timer tok vi minibussen videre til Birkenau og var der i en time, der var det litt vanskeligere å følge med på historien da vi ikke fikk øretelefoner og vi var mange i gruppen.

For øyeblikket ligger jeg i senga og ser på BBC world siden det er den eneste kanalen de snakker engelsk, haha. Etter turen var jeg en tur på Galeria Krakowska igjen for å spise litt, idag ble det Subway også fikk jeg kjøpt meg en skjorte og en kosebukse. Nå er det snart natta for nå er jeg sliten!

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz - gassen som ble brukt i gasskamrene.

Auschwitz.

Auschwitz - kofferter som fangene hadde med seg.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz.

Auschwitz - gasskammer.

Auschwitz. - inne i gasskammeret.

Birkenau.

Birkenau - måtte jo ta en liten selfie selvom det var litt kleint. Jeg følte ikke at det var et passende sted å smile, så det ble en litt sur selfie.

Birkenau.

Birkenau.

Birkenau.

Birkenau.

Inne i et av "husa" der fangene sov, stakkars..

Birkenau.

Liker

Kommentarer

IP: 82.99.3.229