Budapest

Budapest 2019
Heisann, nå er det en stund siden jeg har postet noe her inne. Tiden flyr når man driver og pusser opp.

Jeg og samboeren min har pusset opp et rekkehus siden mars og derfor har alt annet blitt nedprioritert. Det begynner å nærme seg slutt, så da kom jeg på at jeg ville skrive litt her igjen og dele et innlegg fra da vi var i Budapest. Uansett, her kommer en liten update fra da vi var i Budapest, helgen før oppussingen startet.
Budapest er en kjempefin by og vi koste oss masse, selvom selve turen kun var fra lørdag til søndag. Vi dro ned grytidlig på lørdag morgen fra Gardermoen og fikk derfor hele lørdagen der og dro hjem sent på søndagen, så vi fikk gjort masse allikevel.

Når vi er ute og reiser, pleier jeg egentlig å ha en full plan for hva vi skal gjøre og se, men denne gangen hadde jeg egentlig ikke gjort så mye research før vi dro, så det var mye vi gjorde som ble tatt på sparket.

En ting jeg visste om før vi dro, var at Buda-slottet var veldig fint, så dette fikk vi heldigvis med oss.
Slottet ligger litt i høyden, på siden som heter Buda. Jeg og Henriette hadde hotell og oppholdt oss mest på Pest-siden, men tok en rusletur over til Buda for å titte litt der også.

Man kommer seg opp i høyden om man tar noen trapper opp, eller en bane, slik som vi gjorde. Husker ikke helt prisen for tur-retur med banen, men det var ikke dyrt.

Turen tok vel ikke mer enn noen minutter, men på veien oppover fikk man en fin utsikt over Pest.
Toppen blir kalt for Slottshøyden og her kan man gå en tur i gamlebyen, se på unike bygninger, utsikt og besøke Fiskerbastionen, et utsiktspunkt som også viser utsikt over Pest.
Mathiaskirken, en flott kirke på Slottshøyden.
Fra høyden får man utsikt til Pest som sagt, og på den siden finner man parlamentet i Ungarn. Dette er det nest største parlamentet i hele Europa har jeg lest, men det står også noen steder at det er i verden også, så helt sikker er jeg ikke dessverre!
Her har vi funnet frem til Fiskerbastionen, her var det fullt av folk, så jeg glemte helt å ta bilde av selve stedet og bygget, men ønsker du å se hvordan det ser ut, kan du klikke her. På dette stedet er det veldig mange som velger å ta bilder, så om du vil ha et bra sted å ta bilder på, eller en liten photoshoot av deg selv/andre, så er dette stedet perfekt.
Széchenyi Chain Bridge.
Alt i alt var det en super tur og vi koste oss masse, selv med litt småregn og overskyet vær.

 

Liker

Kommentarer

IP: 82.99.3.229