Flotte dager i Afrika

Hei, noen dager siden sist jeg har blogget. Har ikke stresset så veldig med det for vi ble bedt om å ikke ta med kamera de første dagene og da er det liksom ikke så mye å vise frem.. Har tatt noen med iPhonen da selvfølgelig, men her kommer noen fra den første dagen som vi ankom Harnas Wildlife Foundation: (Jeg prøver og laste opp så mange jeg kan, det er såå tregt)

<

Etter at jeg skrev det forrige innlegget når jeg var på hostellet, så kom det heldigvis en norsk jente jeg vekslet mail med tidligere, hun er fra Mo i Rana og heter Vilde, så det var veldig deilig å ha noen å snakke med etter den lange reisen. Når vi stod opp dagen etter spiste vi frokost, pakket koffertene og ble hentet i 10 tiden av sjåføren som skulle ta oss til Harnas. Det ble en en del stopp på veien for å si det sånn, her tar de seg goood tid med alt, da blir jeg utålmodig! Det skulle ta ca. 4 timer å komme seg til Harnas, med en kort stopp på Spar for å handle litt, men det tok til sammen 7-8 timer tror jeg..

Når vi endelig kom frem fikk vi forskjellige hytter, det er plass til fire i hver hytte, så det ble meg og Vilde også to søstre fra Danmark på hytta som heter Damara. Vi er 16 newbies til sammen tror jeg og når det var middag klokka 7, måtte alle stå foran og introdusere seg selv. Når vi var ferdige så kom alle de "gamle" opp for å fortelle litt om seg selv de også, så fikk vi liksom litt oversikt over de andre. Det er veldig koselig her, men også ganske så lav standard, ihvertfall for oss som er frivillig arbeidere, vi har doer med blikkvegger og blikktak, det samme med dusjene, men det er en del av sjarmen. (Dere kan se det på bilde nr. 2) Fra lørdag og til idag har vi bare hatt masse informasjon og lært oss litt rutiner når det kommer til mating og rengjøring hos dyra. Vi ble også fordelt i grupper på søndag, og jeg kom i gruppen som heter Snoobabs, som er Baboons baklengs.

Jeg er veldig kresen, så her nede er det ikke akkurat så mye mat som passer for meg, men jeg har sagt ifra at jeg bare spiser kylling så jeg får hvertfall alltid det til middag, er ikke alltid jeg liker tilbehøret, men jeg overlever!

På dagen igår var det normal arbeidsdag med mating av dyrene og skoffing av møkk, og jeg opplevde å få støt i meg, det var ikke deilig. Igår kveld var jeg på "night ride" som vil si at noen av oss nye og to gamle, tror jeg det var, vi var ute å kjørte en tur i ca. 1,5 time for å se på dyr som ikke alltid kommer ut om dagen. Vi så fem porkypines(?), aner ikke hva de heter på norsk, også så vi to leoparder, en giftig bille også bare mange øyer rundt om i trærne.

Idag har det også bare vært mating av dyrene og skoffing av møkk og så har vi fått mer informasjon om bavianene.. Men det har også vært en del pauser, så jeg har sittet litt hos marekattene idag, de er så søte! Når jeg setter meg ned på bakken så stiller de seg på skuldra eller hodet mitt for å få mest mulig oversikt, eller så skal de gå igjennom alt på meg; lommer, sko osv! Senere på dagen hadde vi introduksjon av gepardene, sånn at vi vet litt mer om de og har lov til å gå inn selv, ikke alene, men hvertfall to og to frivillighetsarbeidere uten tilsyn.

Nå er klokka halv 10 her, så nå skal jeg sove, night.

Liker

Kommentarer

IP: 82.99.3.229