Poreč, Kroatia

Kroatia og Italia 2019
Sommeren 2019 var bra!

Jeg var ikke bare på cruise i Østersjøen, men jeg var også på en tur i Kroatia..

Med meg på turen var Henriette, pappa og stemor. Planen var at jeg og Henriette skulle ta en tur til et sted vi ikke hadde vært tidligere, så vi vurderte Kroatia blant annet. Når pappa fortalte at han og stemor skulle til Poreč i Kroatia samme uke som vi hadde ferie, så bestemte vi oss for å slenge oss på.

Etter en vinter og vår med mye oppturer og nedturer, oppussing, flytting og så videre, så var det utrolig godt å kunne unne seg en kjærestetur til et helt nytt land for begge to :-)

Når vi først er på ferie, så liker vi å utforske stedene litt også, ikke bare ligge i solen og steke. Vi fikk derfor veldig mye ut av den uken vi var i Kroatia, blant annet tok vi en natt i Venezia som kun var en 2-timers fergetur unna (mer om det kommer i neste innlegg).
Poreč er en utrolig koselig havneby - med en gamleby, boder med alt slags ting til salgs, isboder, vaffelboder, klesbutikker osv.

Gamlebyen syns jeg var skikkelig koselig, det myldret med folk og fe, men selve steminga var utrolig koselig og alle de gamle bygningene rundt gjorde det skikkelig fint å ta seg en gåtur der.

I sentrum av Poreč er det ikke så altfor mange strender helt i nærheten, så man må forberede seg på å gå litt før man kommer frem, bortsett fra en strand rundt hjørnet, men her valgte alle å dra, så det var ikke mye plass.

En annen løsning som vi testet ut, var å ta en taxibåt ut til øya Sveti Nikola. Det er en øy rett utafor havnen i Poreč, så det tok ikke mer enn 5 minutter å komme ut dit.

På øya er det et hotell og flere fine strender. Vi fant oss en strand vi ønsket å ligge på og fikk ganske god plass rundt oss, noe jeg alltid setter pris på. Aldri noe verre enn å ligge som sild i tønne mens man forsøker å kose seg på stranda..! I tillegg var vannet utrolig klart og fint der.

Om du skal hit, så anbefales det en tur eller to til Sveti Nikola! ;-)
Dette bildet er tatt fra øya Sveti Nikola og mot Poreč, som dere ser er det ikke langt unna i det hele tatt!
Langs havnen i Poreč er det mange fine bygninger.
Litt informasjon om Poreč:

  • Valuta er Kuna. 100NOK = 73,77HRK.

  • Man burde kjøpe seg badesko, da de aller fleste strender er i stein, ikke sand. (Man får kjøpt det billig i turistboder).

  • Flytid til Pula flyplass ca. 2.5-3 timer. (Pula er flyplassen man lander i om man skal til blant annet Poreč, Rovinj og Novigrad).

  • I Poreč er det veldig mye sjømat, men også mye pasta og pizza, siden Italia kun er en kort båttur unna (nam).

  • Man trenger ikke adapter for stikkontakter.

  • Det er ingen tidsforskjell fra Norge.

Liker

Kommentarer

IP: 82.99.3.229