Reiseguide: Island

Island 2017
Heei! Nå skal ikke jeg kalle meg noen Islandsekspert eller noe, men jeg syns det er så gøy å lese reiseguider før jeg skal reise et sted, så tenkte jeg det var gøy å gi mine tips for Island hvis noen skulle tenke seg å dra dit. Det er ingenting som er sponset eller slikt, bare noe jeg vil tipse om :) Spytt ut om det er noe dere lurer på!

Hvor bør man bo?:

Hovedgaten/gågaten i Reykjavik heter Laugavegur og det var her vi bodde. Det tok oss ca. 15-20 minutter å gå fra bussterminalen som vi tok buss til fra flyplassen. Man kan så klart ta taxi eller lokalbuss opp dit også, men vi valgte å gå. Vi bodde vel sånn ca. midt i smørøyet tror jeg og det var veldig deilig å bare kunne gå ut døra og være der alle butikkene var. Selve hotellet vi bodde på het Room With A View Hotel og var helt okay. Vi fikk et hotellrom med kjøkken, stue og seng, mens badet var på andre siden av gangen? Syns det var utrolig spesielt, men det funket. Jeg ville ikke bodd der igjen tror jeg.

Uansett, om noen ønsker å finne hotell i Island, så forsøk å finne så nærme som mulig til Laugavegur, det er der det skjer ;)
Bilde fra Booking.com (Slik så ikke vårt rom ut for å si det sånn).
Bestille pakkereise eller hver for seg?:

Jeg er ikke noen fan av pakkereiser og bestiller alltid flybilletter via Momondo.no og hotell via Booking.com. På dette kan man spare mye penger!

På Booking.com er jeg blitt oppgradert til en såkalt "genius" kunde og får rabatter hver gang jeg bestiller hotell. Siden jeg er fast kunde hos Booking.com har jeg også fått en link der dere kan bestille og få 10% rabatt. Dere finner dette her.

 

Hvor bør man spise?:

Ah, første dagen vi var i Island fant vi en restaurant i gågaten der vi bodde som het Rossopomodoro. Dette var en italiensk restaurant og begge to bestilte pasta med ostesaus og kylling. Det var så utrolig godt! Island er ca. like dyrt som Norge, så vi betalte vel rundt 550-600kr for måltidet til sammen med en brus hver. Syns ikke det var så altfor ille allikevel, man fikk med brød i tillegg og ble stappmett!

Ellers testet vi ikke noen andre restauranter faktisk, men gågaten Laugavegur har masse å velge mellom!
Hva bør man gjøre?:

Jeg vil virkelig anbefale dere å bestille en guidet tur når dere er på Island. Det er veldig kjekt å ha noe å følge hele dagen. Vi bestilte Golden Circle tour med Viator og var på en tur i 11 timer. Her fikk vi sett landskap, foss, fjell, krater, ravine, geysirer, islanske hester og avsluttet med den blå lagune. Denne turen kostet ca. 1200-1300kr pr. pers og det var absolutt verdt det! Viator har jeg brukt flere ganger og de har mange utflukter i alle land og steder du kan tenke deg! Du kan finne mange guida turer i Island her. Skulle jeg dratt til Island igjen hadde jeg også villet dratt på hvalsafari og dra på jakt etter nordlyset!
Hva kan man se på?:

Vi tok en kort spasertur til Hallgrímskirkja som var en fantastisk fin og kul kirke med utsikt over hele byen! For 900 islandske kroner (68 norske kroner) fikk man ta heisen helt opp og noen trapper for å se utsikten.

"Denne majestetiske bygningen er Islands største kirke, og er kjent for sitt spesielle utseende og det høye tårnet. Kirken er hele 74,5 meter høy og ligger på en liten høyde i sentrum av Reykjavik. Den er oppkalt etter en islandsk poet og salmedikter som het Hallgrímur Pétursson, og det tok 38 år å bygge kirken."
Kilde: Reisetips, Nettavisen.

Ellers er det bare gøy å gå rundt og titte på alle bygninger og hus. Det er mange fargerike hus og mange som er tagget på sinnsykt fint!

Liker

Kommentarer

IP: 82.99.3.229