Cruise i Østersjøen: Helsinki

Endelig har jeg fått rotet meg til å skrive om turen jeg har vært på i sommer sammen med mamma! Vi har nemlig vært på cruise i Østersjøen, eller Baltic Sea, som det heter på engelsk.

Jeg kommer til å dele opp i flere innlegg, fordi man opplever så mye når man først er på cruise. I løpet av denne turen har vi vært i Stockholm, Helsinki, St. Petersburg og Tallinn.

Turen startet med en kort flytur fra Gardermoen til Stockholm Arlanda og videre til innsjekking på cruiseskipet. Vi var på et cruiseskip som heter Costa Magica, et italiensk cruiseskip som var veldig fint. Første kveld ble brukt til å bli litt kjent ombord, titte i butikkene og spise masse mat. Dagen etter var planen at vi skulle dra tidlig på dagen mot Helsinki, men pågrunn av noe med GPSen måtte sjekkes/fikses, så dro vi ikke avgårde før rundt kl. 14.

Vi tilbrakte mye av dagen i et par solsenger, så vi fikk solt oss litt i Stockholm-solen før reisen startet mot Helsinki.

  • Sibelius monument


Til tross for at vi var mange timer på etterskudd, så var vi i land i Helsinki dagen etter til riktig tidspunkt og vi fikk mer enn nok tid til sightseeing i Helsinki.

På cruise har man noen timer i land før man må gå ombord igjen, derfor tenkte vi at det var kjekt med en tur på hop on-hop off bussen som fantes i Helsinki. Da får man med seg det viktigste som bør ses, uten at man må gå seg ihjel når det er lange strekninger mellom de opplevelsene man ønsker å få med seg.

Før turen hadde jeg tittet på Helsinki og hva man burde få med seg når man først var der og det første på listen var å se Sibeliusmonumentet. Det er et monument som er skapt til minne om den finske komponisten Jean Sibelius. Det var ganske fantastisk å se det i virkeligheten, jeg hadde fått opp noen bilder på google, men det var absolutt ikke i nærheten av hvordan jeg trodde det var. For det første så var det veldig mye større enn jeg trodde og detaljene var prikken over i'en.

Adressen til monumentet er: Sibeliuksen puisto, Mechelininkatu, 00250 Helsinki.

  • Helsinki domkirke


Etter dette gikk turen videre til Senate Square, her finner man den fine, hvite domkirken. Dette er en av de største landemerkene til Finland og vi så den på lang avstand før vi kom dit, fordi den er såpass høy og stor. Domkirken er 62 meter høy!

Det var virkelig et vakkert syn med den fine, hvite fargen mot den blå himmelen som vi var heldige å få denne dagen. Det var en fin og åpen plass foran domkirken, jeg har tydeligvis ikke tatt noe bilde rundt, var mer opphengt i selve kirken. Uansett, på plassen rundt var det mange turister og det var en mann som spilte mange fine sanger på fiolin, som vi ga litt penger til. Syns slik bakgrunnsmusikk er så fint når man er på tur.

Adressen til domkirken er: Unioninkatu 29, 00170 Helsinki.

  • Uspenskijkatedralen


Videre gikk turen til Uspenskijkatedralen, som lå ca. 10 minutter unna domkirken til fots. Vi måtte over en bro og litt opp i en bakke for å komme dit, men det var absolutt verdt det. Her var det ikke like mange turister og mennesker som ved domkirken og det passer meg veldig bra, for jeg syns bilder blir så mye bedre uten alle menneskene i bakgrunn.

Katedralen var nydelig og utsikten over byen var også veldig bra herfra, selv om det ikke var så altfor mye opp i høyden. Vi så for eksempel domkirken derfra og havnen der det er marked om sommeren.

Adressen til katedralen er: Kanavakatu 1, 00160 Helsinki.

  • Moomin Café


Et annet høydepunkt i Helsinki var Moomin Café, eller Mumi-kaféen! Hele kaféen var fullt av mummibamser, mummikopper, mummibøker osv. Det var så koselig å ta turen innom her, jeg bestilte meg en iskaffe og mamma bestilte seg en kakao, som vi fikk servert i mummikopper med mummiformet strøssel på. Litt usikker på hvilken figur jeg fikk på min iskaffe, men mamma fikk mummipappa! :-)

I caféen selges det også en hel del med leker, bamser og kopper. Jeg har egentlig aldri vært spesielt opptatt av mummi, men så jo mye på det som barn. Mummikopper er for tiden veldig populært, jeg og samboeren min har allerede et par hjemme, har egentlig ikke vært noen plan å ha fler, men det ble med en kopp hjem uansett, haha ;-)

Adressen til Moomin Café er: Fabianinkatu 29, 00100 Helsinki.
Neste innlegg vil bli om de to dagene vi var i St. Petersburg i Russland! Stay tuned :-)

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229