Fra Poreč til Venezia

Visste dere at det bare er et par timer til Venezia fra Kroatia med ferge? Det visste ikke jeg, før jeg søkte meg frem til det en dag jeg tittet etter reisetips for Poreč :-)

Jeg har vært i Venezia to ganger tidligere, men Henriette hadde aldri vært i Venezia, ho hadde til og med aldri vært i Italia før, så det måtte vi gjøre noe med!

Vi bestilte tur-retur billetter til Venezia med ferge fra Poreč havn, billettene i seg selv var ikke så veldig billige, men absolutt verdt det syns nå jeg..

Når vi først skulle en tur til Venezia, så bestemte vi oss for å ta en natt der også, så slapp vi å stresse frem og tilbake til ferga på en og samme dag. De andre gangene jeg har vært der, så har jeg kun vært på dagstur, så det var veldig avslappende å vite at man hadde et hotell å gå til mens man gikk rundt der.
Venezia er en så utrolig koselig og fin by, at jeg anbefaler alle å i hvert fall dra dit en gang i livet, om man har muligheten. Mange kan si at det er folksomt, dyrt, slitsomt og altfor masete, men det gjelder å finne gater som ikke er fullt av turister, restauranter som ikke ligger på de mest populære stedene, passe på å sette seg ned, slappe av og ikke bare stresse seg igjennom folkemengden, da blir det til at man ikke klarer å nyte tiden man har der.

Jeg er veldig takknemlig for at jeg har vært der to ganger før, for man klarer aldri å se ferdig Venezia tror jeg.. Fortsatt så er det nok myyye annet jeg ikke har sett, som jeg gjerne skulle sett, det kan hende det skjer en gang i fremtiden, hvem vet.

Når vi først var der, bestemte vi oss for å ta en tur i en gondol. En slik tur på ca. 30 minutter er ikke billig det heller, men når man først er i Venezia så er det veldig koselig, ikke minst veldig romantisk, å ta seg en gondoltur <3 Prisen ligger på 80 euro for å ha hele gondolen for seg selv, så det er ca. 400kr pr pers om man er 2 stk, slik som oss.
St. Mark's Square.
Det var utrolig gøy å ha med Henriette til Venezia, hun klarte å se fordi alle menneskene, sette pris på de smale gatene uten mennesker, arkitekturen, broene, steminga og ja, rett og slett det meste. Hun ble til og med en ganske god fotograf på veien ;-)
Rialto Bridge
Bridge of Sighs.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229